Tomter

Läget, läget och läget är avgörande för valet av tomt!


Vi har god kännedom om området vi verkar i och kan ge dig förslag på tomter och områden som matchar dina behov. Du får mycket tomt för pengarna om du kan tänka dig att bo lite utanför Karlstad. Här har vi listat några av de mer attraktiva tomterna med pendlingsavstånd till Karlstad. 

Karlstad kommuns tomter 

Här hittar du mer information om kommunens lediga tomter i Edsvalla, Vålberg, Karlstad och Molkom, samt hur kommunens tomtkö fungerar. 

Nytt tomtområde i Väse utanför Karlstad 

2 mil öster om Karlstad finns nya villatomter nära till tågförbindelser och Vänerns skärgård. Här kan du läsa mer om dem hos Skandiamäklarna. Väse ligger strategiskt mitt emellan Karlstad och Kristinehamn. Här finns ett starkt och aktivt föreningsliv med en känsla av stor samhörighet. Med regiontåget kan du åka från Väse samhälle till Karlstads centrum på tio minuter.  
  

Tomter i Molkom med pendlingsavstånd till Karlstad 

Engagemanget för bygden, den vackra naturen och andan “här hjälps alla åt” är kännetecken för Molkom som ligger ungefär en halvtimmes bilresa nordöst från Karlstad. Här finns byggklara tomter intill Molkomsjön – naturskönt och nära till samhällsservice. Kontakta oss så berättar vi gärna vad som finns tillgängligt för tillfället. Kommunen har även tomter till salu med bussförbindelser, skola, vårdcentral, affär och sandstrand inom gångavstånd. Det finns även flera fritidshusområden på vägen mellan Karlstad och Molkom. 
 

Att tänka på när du väljer tomt 

Kontrollera planbestämmelser för tomten hos kommunen. Förutom detaljplaner har de också områdesplaner som kan ge svar på vilka framtidsplaner som gäller för området i stort så att du inte får några otrevliga överraskningar. Husets placering på tomten i förhållande till solen? Finns några servitut som belastar? Kontrollera hos Lantmäteriet. Tillkommer gatu- eller vägkostnader? Finns kommunalt vatten och avlopp eller behöver det borras och grävas nytt? Behöver berg sprängas bort eller fyllnadsmassor läggas till? För att få bygga på tomten ansöker du om bygglov hos kommunen. 

Bygga hus